Den válečných veteránů

Lis 15, 2023

Den válečných veteránů připadá na 11. listopad. Jedná se o den věnovaný památce ukončení 1. světové války. Od roku 2004 je tento významný den připomínán i v České republice.

Vojenská střední škola a Vyšší odborná škola MO v Moravské Třebové si tento den připomněla tradičním nástupem za přítomnosti patrona 2. ročníku Miloše Prášila, starosty a místostarosty města Moravská Třebová.

Nástup byl zahájen přehlídkou nastoupených jednotek a položením věnců u památníku školy. Následně byla zapálena svíce. Vrchní praporčík vyhlásil rozkaz ministryně obrany vydaný k tomuto významnému dni.

Poté bylo přistoupeno k ocenění vojáků z povolání resortním vyznamenáním. Nechybělo ani předání nášivek žákům odpovídající stupni uděleného odznaku.

Naše pobočka v Sokolově uctila Den válečných veteránů položením kytice k pomníku a zapálením svíce. Následně velitel pobočky kapitán Brabec vyhlásil rozkaz ministryně obrany. Žáci a zástupci školy se podíleli i na pietě na dalších místech ve městě i se zástupci Československé obce legionářeské, policie, městské policie i vedení města.